Keresés a blogban

Miért éri meg cserépkályhára váltani?

Az elszabaduló gázárak és a környezettudatos életmód elterjedése miatt egyre többen keresnek alternatív fűtési lehetőségeket. Sokan a legkorszerűbb technológiákra esküsznek (pl. napelem), míg mások „vissza a gyökerekhez” felkiáltással a hagyományos megoldások mellett teszik le voksukat. Egy egyedi cserépkályha otthonunk dísze lehet, emellett számos olyan tulajdonsággal is rendelkezik ez a fűtési mód, mely kiemeli versenytársai közül.


Hatásfokban verhetetlen

Más szilárd tüzelésű fűtési megoldásokhoz képest a cserépkályha hatásfoka egészen kimagasló, akár a 80, 90%-ot is elérheti. Az egyenletes hőleadásnak köszönhetően a komfortérzet is jelentősen magasabb, mint például radiátoros központ fűtés esetén. Egy igazán minőségi cserépkályha nem igényel különösebb időráfordítást, így nem csak a tüzelőanyaggal, de az időnkkel is spórol.

Befektetésnek sem utolsó

Ha valami igazán különlegessel szeretnénk feldobni otthonunkat, nem nagyon létezik jobb választás egy egyedi cserépkályhánál. Amennyiben később értékesíteni szeretnénk az ingatlant, az esztétikus és igényes kályha jócskán megdobhatja az árat. Egyre többen keresnek olyan házat, lakást, ahol többféle fűtési rendszer is rendelkezésre áll, így az eladás is könnyebbé válhat.

Biztonságos és egyszerű

A modern gázkazánok, konvektorok áram nélkül csak porfogónak jók, a cserépkályha ezzel szemben áramkimaradás esetén is biztosítja otthonunk melegét. Telepítésük igazán egyszerű, beszerelésükhöz nem kell lebontani a fél házat, vagy drága közmű-átalakításokat végezni. Természetesen minden észérv eltörpül amellett, hogy egy egyedi cserépkályha meghitt, rusztikus hangulatot kölcsönöz a szobának, ahol a család kellemes melegben töltheti el a hideg téli estéket!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése